Publicat pe

Congniac-urile Hennessy, unicitate si rafinament

Povestea Hennessy incepe in anul 1765, cand Richard Hennessy, ofiter irlandez din armata lui Louis al XV-lea, pune bazele Casei Hennessy, nume care avea sa dea lumii intregi cele mai fine si mai exclusiviste cognac-uri. Elitele mapamondului vor recunoaste in curand unicitatea si rafinamentul pe care Hennessy le propune.

[thb_gap height=”30″][thb_image alignment=”center” lightbox=”” image=”2957″ img_size=”400×300″][thb_gap height=”30″]

Trei decenii tarziu, in 1796, Hennessy incepe sa livreze cogniac-ul sau in America, iar in 1817 compania ridica stacheta intregii industrii prin elaborarea V.S.O.P. ce marcheaza debutul unei perioade de inovatie. Printul de Wales, care avea sa devina ulterior Regele Gearge al IV-lea al Marii Britanii, un fin cunoscator al cognac-ului, este cel care a cerut Casei Hennessy sa creeze un “very superior old pale cognac”, iar de atunci intialele V.S.O.P au devenit un standard de calitate superior pentru toata industria de profil. Un an mai tarziu, in 1818, Casa Hennessy este solicitata de catre Imparateasa Maria Feerova sa realizeze un cogniac cu adevarat exceptional, pentru ziua fiului ei, Tarul Alexandru I. Familia Imperiala a Rusiei va deveni din acest moment unul dintre clientii apropiati Hennessy.

[thb_gap height=”30″]

Renumele Hennessy nu se opreste aici. In 1859 au loc primele transporturi de cogniac Hennessy in China, iar sase ani mai tarziu, Maurice Hennessy isi va aduce si el contributia la schimbarea industriei. Maurice Hennessy este cel care va pune bazele clasificarii actuale a calitatii cogniac-ului. Asa ca stelele pe care le vedem pe sticlele de azi vin tot din inventivitatea Casei Hennessy. Tot Maurice este cel care va aduce lumii primul cogniac X.O (Extra Old). Se intampla in 1870 si, in prima faza, a fost un produs de care se puteau bucura, aproape exclusiv, membrii familiei Hennessy si apropiatii. Acum, cogniac-ul X.O este reperul superior la nivel international.

[thb_image alignment=”left” lightbox=”” image=”2966″ img_size=”250×250″]
[thb_button link=”http://www.rafinat.ro/?s=hennessy&post_type=product” icon=”fa fa-adjust” size=”medium” color=”accent”]Cumpara Cogniacurile Hennessy de la Rafinat.ro si primesti un cadou surpriza. Transport gratuit in Bucuresti si Ilfov[/thb_button]
[thb_image alignment=”left” lightbox=”” image=”2972″ img_size=”230×230″]

La mijlocul secolului trecut, Casa Hennessy lanseaza un nou design pentru cel mai important produs al companiei, respectiv noua sticla pe care o putem admira si astazi, si care aduce elemente estetice unice si poarta amprenta personalitatii Hennessy.

Ajungem in 1979, cand facem cunostinta cu Hennessy Paradis, cogniac-ul pe care vi-l prezentam si noi in oferta Rafinat.ro. Hennessy Paradis este un cogniac cu adevarat unic, realizat de catre Maurice Fillioux si nascut in urma unui blend ce cuprinde mai mult de o suta de eaux-de vie.

Urmatorul moment extrem de important din istoria Hennessy se petrece in 1996, cand Master Blender-ul Yann Fillioux creaza cogniac-ul ce poarta numele fondatorului companiei, Richard Hennessy, un cogniac ce se apropie de perfectiune, realizat special pentru cunoscatori si care celebreaza 250 de ani de istorie.

Acelasi Yann Fillioux realizeaza in 2011 Paradis Imperial, inspirat din congniac-ul creat cu aproape doua sute de ani in urma, in 1818, pentru Tarul Alexandru I, si a carui aroma care se remarca prin finete, eleganta si o statura exceptionala.

[thb_image alignment=”left” lightbox=”” image=”2975″ img_size=”250×250″]
[thb_button link=”http://www.rafinat.ro/?s=hennessy&post_type=product” icon=”fa fa-adjust” size=”medium” color=”accent”]Cumpara Cogniacurile Hennessy de la Rafinat.ro si primesti un cadou surpriza.Transport gratuit in Bucuresti si Ilfov[/thb_button]