Publicat pe

Domeniile Averesti

Tot ce este mai bun din PODGORIA HUSI !

 

Constructia cramei Averesti dateaza din anul 1874. Dupa un secol si jumatate a avut loc o restaurare, lasandu-se, totusi, istoria intacta. Pivnita este un loc prielnic vinului si are un culoar de aproape 150 de metri.

In fiecare an, o sticla din primul vin obtinut este ingropata in locul cel mai racoros al pivnitei, ofranda adusa plantatiilor si celor ce au muncit aici de-a lungul vremii.

 

Domeniile Averesti sunt situate in zona de Nord-Est a dealurilor Moldovei, in mijlocul tinuturilor scaldate in soare.

In inima zonei culturii Cucuteni, a fost cultivata vita de vie de mii de ani.

Insemnari despre vinurile locale se gasesc chiar in manuscrisele cronicarilor, iar in 1874 boierul Stefan Negruzzi impreuna cu horticultorul francez Rene Faure infiinteaza o plantatie de 30 ha de vita de vie cu soiuri locale si soiuri aduse din Franta.

 

 

Domeniile Averesti se intind pe o suprafata de 560 ha.

Recoltele care sunt obtinute la Domeniile Averesti sunt direct influentate de calitatea soiului si situarea intr-o zona care are un climat racoros, la o altitudine ridicata de 380 metri.

Soiurile de la Averesti, ingrijite si ocrotite se transforma in vinuri tinere si rafinate care vorbesc despre valorile podgorenilor. La Averesti se cultiva astazi soiuri autohtone ca Zghihara de Husi, Busuioaca de Bohotin, Feteasca Regala, dar si soiuri internationale precum Aligote, Sauvignon Blanc, traminer, Cabernet Sauvignon.

Vinurile cramei Averesti cuceresc prin autenticitate, simplitate si prospetime iar in ele se regasesc povestile si pasiunea oamenilor din acea zona.

 

Nativus Zghihara de Averesti este un vin galben pal, luminos, patrunzator si complex, cu miros de miere proaspata de vara, smochina coapta, cirese albe si prune galbene. Mineralitatea si prospetimea garateaza un final dinamic si plin de caracter.

La Rafinat.ro gasesti o gama variata de vinuri la un pret special de la Crama Averesti !