Publicat pe

Crama Rasova

Podgoria si crama Rasova sunt localizate in Cernavoda, Constanta, in apropiere de Autostrada Soarelui – iesirea Cernavoda, intinzandu-se pe o zona de 50 de hectare.

Un areal ideal scaldat in soarele dobrogean creeaza o experienta noua pentru toti cei curiosi sa viziteze Crama Rasova.

Prezenta soarelui are un rol important pentru calitatea strugurilor si a vinului si este un simbol puternic al cramei.

La crama Rasova vizitatorii pot urmari cursul Dunarii de pe terasele insorite, care descriu un peisaj fermecator si care completeaza armonios „drumul vinului”.

La Rasova sunt cultivate soiuri de struguri precum: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Cabernet, Syrah si Pinot Noir.

Vizitatorii cramei au posibilitatea de a urmari intreg procesul de vinificatie, incepand de la culesul strugurilor pana la fermentare in tancuri si maturarea in butoaie speciale.

Strugurii care ajung la maturitate deplina sunt culesi manual, fiind selectate doar cele mai bune boabe de struguri.Acestia sunt depozitati in ladite de maximum 12 kilograme.

Odata ajunse la crama, boabele sunt aclimatizate, pentru o procesare optima.

Maturarea se realizeaza in stejar predominant frantuzesc, acest proces fiind controlat zilnic de expertii cramei.

Crama Rasova foloseste tehnologii avansate alaturi de procesele traditionale manuale, pentru a se ajunge la un vin de cea mai inalta calitate.

Colectia de vinuri este alcatuita din: Rasova Rose Pinot Noir, Rasova Sauvignon Blanc, Rasova Pinot Gris si Rasova Alb.

 

 

 

Rasova Rose Pinot Noir, este un vin de culoare roz pal, care poate fi asociat cu branzeturi, salate, peste in crusta de sare, pui, curcan si pastrame.

 

 

 

 

 

 

 

Rasova Sauvignon Blanc, este un vin de culoare galben pai, care poate fi asociat cu branzeturi, bruschete vegetale, peste de apa dulce, curcan, pui si salate cu peste.

 

 

 

 

 

 

 

Rasova Pinot Gris, este un vin de culoare galben pai, care poate fi asociat cu branzeturi, aperitive de peste crud, salate vegetale, pui si peste alb.

 

 

 

 

 

 

Rasova Alb, este un vin de culoare galben pai cu reflexii aurii.Poate fi asociat cu branzeturi, aperitive de peste marinat sau afumat si salate vegetale.

 

 

 

 

 

 

Intra acum pe Rafinat.ro si comanda vinul tau preferat de la Crama Rasova !