Publicat pe

Via Marchizului – Negru de Dragasani

Vitis Metamorfosis a fost luat nastere in 2008, odata cu decizia familiei Antinori de a investi in Romania. Istoria familiei care a pus bazele acestei companii in Romania este una surprinzatoare – cuprinde nu mai putin de 26 de generatii – sau peste 600 de ani de traditie! Vorbim astazi despre Vitis Metamorfosis, cunocuta de curand sub numele Viile Metamorfosis, despre Marchizul Piero Antinori si despre inspiratia sa de a investi in Romania.

Marchizul Piero Antinori a investit in Romania in princpal pentru ca a considerat ca Podgoria Dealu Mare ofera elemente asemanatoare regiunii Toscana, locul in care familia Antinori produce vin de peste 600 de ani. Toscana este una dintre cele mai cunoscute regiuni viticole din Europa si din lume unde clima si calitatea solului dau cele mai bune soiuri de struguri.

[thb_image alignment=”left” lightbox=”” image=”3270″ img_size=”320×320″]

Via Marchizului este cultivata pe Plaiul Viticol Fintesti in arealul care l-a convins pe Marchizul Piero Antinori sa demareze proiectul din Podgoria Dealu Mare, fiind si prima suprafata achizitionata. Cei 90 de ari cultivati ecologic cu Negru de Dragasani au fost separati de restul viei pentru a permite specialistilor companiei sa acorde o atentie sporita acestui soi de struguri exceptional, lucru care a contribuit la obtinerea unui vin de o calitate deosebita. Cu o culoare rosu aprins cu nuante violet, Negru de Dragasani prezinta arome de mure cu note de smochine si ciocolata marcate de un caracter vanilat. Proaspat, suculent si aromat cand ajunge in gura, cu tanini rotunzi si un final persistent si savuros. Au fost produse 7830 de sticle.

[thb_gap height=”30″][thb_image alignment=”left” lightbox=”” image=”3273″ img_size=”320×320″][thb_gap height=”30″]

Crama companiei este situata in comuna Vadu Sapat din judetul Prahova si a fost complet renovata si modernizata in perioada 2012 – 2014. Crama este pozitionata strategic pentru a deservi cu succes cele trei vii detinute de Vitis Metamorfosis in plaiuri viticole diferite.

Acest lucru este benefic mai ales datorita timpului scurt necesar pentru transportul strugurilor la crama in perioada recoltei. Dotarea cu tehnologie moderna menita sa pastreze aromele primare ale soiurilor de struguri pe care ii cultiva se imbina intr-un mod armonios cu butoaiele de stejar de capacitati mici si mari folosite pentru maturarea in special a vinurilor rosii.

[thb_button link=”http://www.rafinat.ro/produs/via-marchizului-negru-de-dragasani-eco-2013-0-75/” icon=”fa fa-adjust” size=”medium” color=”accent”]Cumpara acum Via Marchizului – Negru de Dragasani si ai transport gratuit in Bucuresti si Ilfov[/thb_button]