Publicat pe

Academia, cea mai exclusivistă gamă a Cramei Purcari

Academia, cel mai ambițios proiect de până acum al Vinăriei Purcari este o colecție de vinuri premium care cercetează în profunzime identitatea și caracterul puternic al vinurilor autohtone.

Vinurile Academia Purcari au fost create cu impact uman minim, urmând regulile naturii absolute: soare, apă, sol, cu vinificare și maturare în amfore și o scurtă odihnă în butoi de stejar.

Vinurile din colecția Academia Purcari au fost maturate în amfore din lut de calitate superioară, ceea ce a permis evoluția fără implicarea altor factori, obținând, în acest mod vinuri pure, de cea mai înaltă calitate.

La crearea vinurilor Academia Purcari am selectat cei mai buni struguri de pe cele mai alese podgorii Purcari. Acest lucru a dus la calitatea incontestabilă și gustul inconfundabil al vinurilor din colecție.

Cantitatea de vin îmbuteliată în cadrul colecției Academia Purcari este una extrem de limitată, accentuând exclusivitatea acestuia.

Vinurile din colecția Academia au la bază un concept de comunicare inedit, inclusiv și din punct de vedere al designului. Fiecare etichetă își spune propria istorie prin intermediul elementelor atent alese, cu mesaj profund.

Gama Academia Purcari

Un vin produs din cei mai buni struguri din Moldova. Academia Fetească Neagră poartă cu mândrie în ADN-ul său caracterul puternic al poporului moldav.

În total, au fost produse și îmbuteliate 6123 de sticle de Academia Fetească Neagră 2019. Acest număr simbolizează armonia absolută – 6 simbolizează ziua în care a fost creat omul, 1 – ziua în care a fost creată lumina, 2 – ziua în care a fost creat Raiul iar 3 -ziua în care a fost creat pământul. 6 este o cifră perfectă din punct de vedere matematic, fiind suma 1+2+3. 

Academia Rară Neagră este actul de identitate al orgoliosului soi autohton cu același nume.

Îndepărtându-se de tendințele pieței, acest vin roșu sec cu taninuri catifelate este posesorul unui gust ce nu poate fi confundat cu nici un alt vin de până acum.

Cantitatea de sticle îmbuteliate pentru Academia Rară Neagră 2019 este una foarte limitată – de 4632 de sticle. Acest număr, la rândul său, nu este unul întâmplător, ci își are rădăcinile în localizarea propriu-zisă a terroir-ului Purcari pe harta lumii, fiind locul unde soiul de struguri Rară Neagră este crescut cu dedicare și grijă.

Academia Saperavi este esența impresionantului soi georgian cu același nume, reinterpretat de către expresia pură a terroir-ului de Purcari, obținând, în rezultat, un vin autentic cu aromă fulminantă.

Îndepărtându-se de tendințele pieței, acest vin roșu sec cu taninuri catifelate, are un gust plin, opulent, cu un postgust lung și plăcut, cu arome complexe.

Academia Saperavi cuprinde o cantitate foarte limitată de sticle – 6000 pentru că exact cu atâta timp în urmă au fost înregistrate primele practici de utlizare a amphorelor în vinificație, în Georgia.

Academia Viorica Orange a fost obținut urmând tehnologia de producere a vinurilor roșii, însă utilizând struguri albi.

La prima impresie, gustul este exuberant de suculent, dar totuși taninos, care treptat evoluează într-un postgust floral cu note de caprifoi.

Academia Viorica 2020 a fost produsă într-o cantitate foarte restrânsă – de 3250 de sticle. O cifră cât o mie de cuvinte… Cifra 3 simbolizează creativitatea, pasiunea și dedicarea iar 250 este numărul de plecăciuni pe care îl face creatorul timp de un în în fața viței-de-vie.

”Crearea Acadmiei Purcari a însemnat cercetarea propriei identități, fără să mai urmezi tendințele pieței, ale modei sau ale unor soiuri care să ne facă să ne gândim la un vin simplist. Academia Purcari are drept scop să descopere identitatea vinurilor moldovenești, implicând în acest proces consultanți și studenți și încercând să se stabilească o linie de perspectivă pentru viitor în ceea ce privește calitatea vinului moldovenesc.” 

Federico Giotto- „Interpret al solului”, oenolog, consultant Purcari, Italia