Publicat pe

Crama Hermeziu lansează „gama-bijuterie” C’est Soir cu o degustare online

Bijuteriile cramei Hermeziu, gama de vinuri rosé C’est Soir, se relansează printr-o degustare online, organizată pentru cei care stau în siguranță acasă, dar vor să se bucure de socializare la un pahar bun de vin.

Evenimentul va avea loc în 15 aprilie, la ora 19:00, și va fi transmis live pe site-ul DegustareOnline.ro. Alături de invitați se vor afla gazdele evenimentului, oenologul Gabriel Stoica, somelierul Daniel Vrănescu și chef Cristian Feghius. Aceștia vor prezenta vinurile C’est Soir, o marcă recunoscută în anii trecuți prin medaliile obținute la concursurile naționale și internaționale de profil și care se află constant printre bestseller-urile Cramei Hermeziu.

Rosé-urile C’est Soir, îmbrăcate în arome fructate și proaspete, sugerează atmosfera și  energia verii. Cabernet Sauvignon, un vin rosé sec creat din struguri culeși manual, la deplină maturitate, se prezintă în culori roz-somon și nuanțe de căpșuni și zmeură. Gustul proaspăt este susținut de aciditate plăcută și persistență foarte fină. Dacă alegem să îl servim la masă, este companionul perfect pentru somon, fructe de mare și brânzeturi tinere cu ierburi aromate.

Feteasca Neagră se prezintă, de asemenea, roz deschis; este un vin sec ce dezvăluie o aromă fructată, proaspătă, un gust plăcut și echilibrat, cu persistență bună. Se poate servi lângă carnea albă, precum curcan și pui, sau cea roșie ușoară, precum rața sau gâsca.

Din struguri culeși la final de septembrie se naște Busuioaca de Bohotin, un vin roz deschis, creat în cramele Hermeziu în variante de vin demidulce sau sec. Ambele au o aromă intensă florală, care în cazul vinului demidulce este evidențiată suplimentar, amintind de petalele de trandafir. Gustul plăcut, intens, și persistența bună sunt alte calități pe care cele două opțiuni le au în comun. Pieptul de rață, un risotto cu fructe de mare, brânzeuri aromate sau millefeuille cu fructe sunt câteva dintre opțiunile pentru un acompaniament culinar pe măsură în cazul vinului sec, în timp ce iubitorii celui demidulce îl pot însoți cu deserturi pe bază de ciocolată fondantă, trufe, creme de ciocolată, foie gras sau brânzeturi maturate, aromate.

Crama Hermeziu se dezvoltă în cadrul grupului de firme Domeniile Lungu, o afacere de familie, susținută și dezvoltată prin investiții în tehnologie și modernizare. Vinurile obținute de Crama Hermeziu au o legătură specială cu pământul, fiind concepute pentru a transmite mai departe istoria locurilor de unde provin.

Relieful terasat din zona Iași-Bivolari și tehnica modernă reușesc, din 2006 de când începe istoria Cramei, să compună un mediu perfect pentru strugurii cultivați pe cele 132 de hectare de teren. Traminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Busuioacă de Bohotin, Fetească Albă, Fetească Regală, Risling de Rhin, Fetească Neagră sau Muscat Ottonel sunt soiuri vinificate cu grijă de oenologi recunoscuți, cu utilaje în întregime din import, de la prestigioasa firmă italiană Casa Grande, pentru a obține vinuri premiate, cu o foarte bună aciditate naturală.