Publicat pe

Domeniile Tohani

“Din 1773, Tohaniul a atras oameni cu har, care au iubit via, au muncit-o, au inteles-o si i-au amplificat forta creatoare. De aici, din inima Dealului Mare, de peste 200 de ani, se creeaza vinuri.”

Domeniile Tohani sunt situate in mijlocul regiunii Dealu Mare, fiind intinse pe 7 dealuri insorite si binecuvantate de un climat special. Dealurile au orientarea spre sud-est, primind mangaieri generoase ale soarelui. Strugurii se bucura de soare cu 14 zile in plus pe an fata de alte zone viticole ale tarii.

Podgoria Tohani este localizata pe paralela de 45 de grade, asemanator cu celebrele Podgorii Bordeaux. Zona prezinta un microclimat mediteranean, care face posibila cresterea smochinului si a migdalului, oferind vitei de vie conditii de dezvoltare speciale. Datorita acestor conditii speciale vinurile de la Tohani au o culoare si o aroma intensa.

Podgoria Tohani are o lunga istorie, documentele care atesta existenta podgoriei datand din anul 1773.

Cea mai cunoscuta poveste a locui este cea a iubirii dintre Principele Nicolae si Ioana Doletti.

 

 

 

Cel mai nou vin de la Tohani se numeste Flori de Gheata, un vin alb dulce semnat de producatorul din Dealu Mare. Flori de Gheata este vinul frigului, cand strugurii sunt culesi la primele ingheturi din vie. Vinul are o culoare galben aurie si stralucitoare in acelasi timp, acesta fiind produs din soiul de struguri numit Tamaioasa Romaneasca.

 

 

 

 

O alta gama de vinuri de la Tohani se numeste Princiar.

Vinurile din aceasta gama reprezinta cea mai sincera expresie a soiurilor de struguri din care sunt produse. Acestea aduc in pahare note de voie buna si placere, prin aromele fructoase sau florale dar si prin corpolenta sau prospetime.

 

 

 

La Rafinat.ro gasesti vinurile de la Domeniile Tohani la un pret special !

 

Crama
Culoare vin
Tip vin
Soi struguri
Pret