Publicat pe

Crama Ceptura

CU 14 ZILE MAI MULT SOARE

“Exista un loc in care natura daruieste mai mult.Un loc in care strugurii au in fiecare an 14 zile in plus pentru a se umple de gust. Un loc in care pamantul se bucura de 14 zile in plus pentru a rodi mai bogat. Iar vinul are 14 zile in plus pentru a-si desavarsi gustul matur si distinct. Pentru ca doar in inima podgoriilor din Dealu Mare, soarele straluceste cu 14 zile mai mult decat oriunde altundeva.”

Povestea incepe in anul 2005, la doar un an dupa inceperea constructiei cramei, atunci cand a fost degustat primul lot de vin Crama Ceptura.

Acum, dupa 13 ani de existenta, Crama Ceptura are o capacitate de productie de 10 milioane de sticle pe an, o sectie de vinificare care asigura prelucrarea a 10.000 de tone de struguri pe sezon si echipamente tehnologice de ultima generatie.

De mai bine de 13 ani, calitatile deosebite ale vinului sunt apreciate de consumatori din Romania, dar si de amatorii acestei bauturi de peste hotarele tarii.

La Crama Ceptura sunt realizate vinuri din cele mai bune soiuri precum: Feteasca Regala, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot, Syrah, Muscat Ottonel si Pinot Noir.

Crama este dotata cu cele mai moderne utilaje, astfel incat procesul de fabricatie este aproape in intregime automatizat.

Vinul este maturat in butoaie de stejar, ajungand sa aiba un gust implinit si o savoare deosebita. Crama Ceptura are baricuri produse de dogarii francezi si foloseste sistemul de imbuteliere la rece.

Crama Ceptura este situata in localitatea Ceptura, in inima podgoriei Dealu Mare din judetul Prahova, zona viticola cu microclimat special.

 

Din gama de vinuri de la Crama Ceptura va prezentam vinul Cervus Cepturum Rose.

Un vin rose demisec produs din soiul de struguri Merlot,cu o culoare roz somon. Aspectul acestui vin este limpede si cristalin.

 

 

 

Descopera vinurile de la Crama Ceptura pe Rafinat.ro !

Sursa