Publicat pe

Crama LacertA

Podgoriile cramei LacertA sunt situate la sudul Muntilor Carpati, de-a lungul paralelei 45, celebra paralela a vinului pe care se afla si Toscana sau Bordeaux. In aceasta zona exista un loc unde anotimpul primavara este destul de uscat iar toamna este insorita si lunga.

Este un loc unde pamantul fertil si curat este recunoscut dupa soparlele mici care alearga peste tot. In anul 2011, soparlele au imprumutat numele lor latin vinurilor multi-premiate: LacertA

Conacul Dorobantu este situat in centrul domeniului LacertA si este o opera a arhitectului Ion Mincu. Acesta a fost construit in anul 1901 si apoi renovat in anul 2005, conform planurilor originale.

Conacul Dorobantu ofera o priveliste de la inaltime a dealurilor din jur, pline cu vita de vie.

Crama LacertA detine 82 de hectare de podgorie si este localizata la 100 de km de Bucuresti.

Domeniul LacertA este reprezentarea perfecta a asa-zisei lumi noi a vinului

Pastrarea vinurilor se face in barrique, butoaie de stejar special provenit din Franța, SUA, Rusia, Ungaria si Romania, care adauga personalitate, arome si nuante fructate. Vechiul si noul se impletesc, iar forta naturii e folosita pentru a maximiza potentialul vinurilor si pentru ca procesarea strugurilor sa fie cat mai blanda.

Vinuri Rosii

Pozitionarea sudica, caracteristicile solului, conditiile climatice, contribuie la productia vinurilor cu personalitate. Pentru a beneficia de cele mai bune conditii din regiunea Dealu Mare, am decis sa cultivam 6 varietati de vinuri rosii: Burgund Royal, Shiraz, Cabernet SauvignonCabernet& ShirazPinot NoirFeteasca NeagraMerlotCabernet/ ShirazCuvee IXCameleon Red

LacertA Cuvee IX

Vin obtinut prin cupajul soiurilor Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra si Blaufraenkisch. cu o culoare rosie intensa, aroma de fructe de padure rosii si negre, visine, coacaze si zmeura. Maturarea la barrique timp de un an adauga nuante de vanilie, cafea, ciocolata si condiment.

 

 

Vinuri Albe

Bogate si complexe, bune cand sunt proaspete si excelente pe masura ce trec anii… am decis sa cultivam 6 varietati de vinuri albe. Rheinriesling, Pinot GrisChardonnaySauvignon BlancBlanc de Noir, Feteasca AlbaMuscat OttonelChardonnay ReservaSauvignon Blanc ReservaCuvee XDolceCameleon White.

 

LacertA Dolce

Un vin dulce cu note fructate dar gust plin, fiind o combinatie de Muscat Ottonel si de Chardonnay.Acest vin este potrivit pentru foie gras sau pentru deserturi cu ciocolata.

 

Vinuri Rose

In prezent este unul dintre cele mai populare sortimente de vinuri din lume, insa se spune ca vinul rose ar fi aparut mai tarziu in peisajul viticol, pornind insa rapid o revolutie a sortimentului. Rose, Cameleon Pink

 

Pe Rafinat.ro vei gasi o gama variata de vinuri de la Crama LacertA.