Publicat pe

Ktima Gerovassiliou – spritul Greciei intr-o sticla de vin

Vangelis Gerovassiliou, nascut intr-o familie de fermieri si viticultori, a avut un vis: sa duca mai departe traditia familiei. Dupa terminarea studiilor la facultatea de Agricultura din Salonic, au urmat Oenologie si Viticultura la Universitatea din Bordeaux. Cu toate cunostintele a revenit pe pamantul natal unde a salvat de la disparitie soiul Malagousia, un soi specific Greciei. A fost primul care a produs vin din acest soi, dupa ce a descoperit potentialul pe care il are pentru vin de calitate.

Podgoria si crama sunt un minunat loc, in care transpare in fiecare colt grija si dragostea pentru vin. Podgoria se intinde pe doar 74 de hectare, deoarece familia Gerovassiliu crede in calitate si nu in cantitate.

Clima din regiunea Epanomi este mediteraneană, cu ierni blande și veri calde, temperate de briza marină.

Podgoria este înconjurată pe trei laturi de mare, care este la trei kilometri distanță, în timp ce partea sa de vest se confruntă cu Golful termal, Muntele Olympus și plajele din Pieria.

Toate vinurile roșii și unele albe din proprietate sunt păstrate pentru o perioadă semnificativă de timp în cele două zone subterane de îmbătrânire. Datorita acesui fapt,  în condiții de temperatură și umiditate constantă, menținute de un sistem special de control al temperaturii, vinurile beneficiază de îmbătrânire în sute de butoaie de 225 L de stejar francez.

Pasiunea proprietarului pentru vin a facut ca la Ktima Gerovassiliou sa existe unul dintre cele mai frumoase si mai complete muzee ale vinului. Plecand de la anfore grecesti cu care se transporta vinul, ajungi la una dintre cele mai impresionante colectii private de desfacatoare de vin, totul se incheie cu o istorie a vinului, unde gasesti toate uneltele folosite in trecut,  de la plantare, ingrijire, recoltare, depozitare, imbuteliere si multe alte procedee folosite in procesul de vinificatie.

Vinurile de la Ktima Gerovassiliou sunt surprinzatoare, imbinand tehnologia, metodele moderne cu cele traditionale, toate acestea duc la produse de inalta calitate, apreciate pe plan international la cele mai mari concursuri in domeniu.

Pe rafinat.ro puteti alege intre traditionalul Malagousia, albul de Gerovassiliou sau surprinzatorul Avaton, dar si multe altele.

Ktima Gerovassiliou este un loc ce merita vizitat de fiecare data cand esti in zona. Daca nu esti deja, vei deveni cu siguranta un pasionat si iubitor al vinului.