Publicat pe

Crama spirala din podeaua bucatariei

Nu avem nici pe departe o colectie de vinuri acasa, pastram probabil doua trei sticle primite cadou sau pentru consumul curent. Astfel incat o pivnita sau crama este destul de inutila, dar asta nu ne oprește să ne imaginăm o pivniță plină de praf, plină de vinuri vechi.

Apoi am văzut Crama Spirală, iar acea idee romantică a unei crame a fost asociată cu o fantezie și mai mare: trapa din podeaua bucătăriei.

O trapa! O trapa a misterelor, a thrillerelor si romanelor cu spioni. De cate ori nu s-a salvat in ultimul moment un super-erou, lasand sa-i cada trapa deasupra capului? Nu se gandeau niciodata sa se uite sub podeaua bucatariei!

Aceste crame in spirala par ca ating acel romantism primar care ne-a determinat sa construim fortarete din paturi si scaune si sa progresam catre casele din copac cu semne de „nu intra!”, pe masura ce am crescut. Singura diferență este că acest design al pivniței are o funcție mai pentru oameni mari.

Sistemul cramei in spirala a fost dezvoltat în 1978 de un francez care a văzut că puține case moderne aveau cramă, dar că oamenii încă mai aveau nevoie de un loc pentru a-și păstra vinul.

Dacă un iubitor de vin are o colecție serioasă, acesta poate depăși rapid rafturile de vin și unitățile frigorifice. Așa că a venit cu designul Spiral Cellar, care folosește pământul pentru a se izola și pentru a crea condiții bune de depozitare. Cu toate acestea, face acest lucru într-o fracțiune din spațiul unei pivnițe obișnuite. De asemenea, poate să mențină o temperatură constantă fără ajutorul electricitatii.

O pivniță spirală este săpată în podea de către o echipă de profesionisti, iar depozitul în sine este creat din beton învelit într-o căptușeală etanșă la apă. Ventilația pasivă menține temperatura în jur de 13°, o temperatură ideală pentru depozitarea vinului.

Există mai multe dimensiuni, putand gazdui pana la 1000-1600 de sticle.

Cu toate acestea, crama in spirala, pe cat este de frumoasa, ramane apanajul bogatilor  iubitori de vin.

Si ce? Noi nu putem visa?

Cobor sa mai iau o sticla de vin, intre timp va puteti delecta cu frumoasele imagini ale diferitelor modele de crama in spirala aparute si cu gama variata de vinuri romanesti sau de import de pe www.rafinat.ro.

http://www.rafinat.ro/categorie-produs/vinuri-rafinate

Sursa: http://www.thekitchn.com Sursa foto: www.pinterest.com