Publicat pe

Cognac-urile Martell, atunci cand pasiunea pentru excelenta se intalneste cu Arta de a trai!

Motto-ul Martell este “Passion for excellence since 1715” – dar “traducerea” noastra suna un pic diferit: 300 de ani de excelenta in domeniu. Nu ati calatorit cu Orient Express, cel mai probabil pentru ca nu ati avut timpul necesar. Si, mai mult decat sigur, nu ati paticipat la cina speciala oferita, in anul de gratie 1956, de catre Printul Rainier de Monaco pentru sarbatorirea nuntii cu Grace Kelly. Si nici nu ati asistat la incoronarea unui mare rege. Dar Martell a facut-o si va poate spune istorii nebanuite, fabuloase, aproape incredibile.

[thb_gap height=”30″][thb_image alignment=”center” lightbox=”” image=”2825″ img_size=”333×500″][thb_gap height=”30″]

Ne intoarcem in timp si calatorim in 1715, cand perioada Art de Vivre este la apogeu. Sunt vremurile in care se pune pret pe ceea ce ar trebui sa pretuim si acum: Arta de a trai! Gastronomie, rafinamentul si excelenta sunt la locul lor de cinste la inceputurile de secol XVIII, aducand constientizarea frumusetii si a importantei trairii fiecarui moment. Acestea sunt virtutile pe care Jean Martell le gaseste la sosirea in Franta, dupa parasirea orasului sau natal din Jersey (regiunea britanica Channel Islands). Tot aici incepe si povestea eaux-de-vie – Cognac Martell, o poveste de familie transmisa ulterior generatiilor ce aveau sa duca acest brand distins mai departe. Istoria Martell nu este valoroasa doar prin varsta venerabila, ci mai ales prin momentele care au punctat-o si care readuc acest mare nume in atentia noastra prin povestile altor nume mari. Asa cum sa spuneam la inceput, cognac-ul Martell nu este doar o bautura rafinata, o bautura de lux, ci si un martor al unor momente istorice despre care este pacat sa nu aflati.

[thb_gap height=”30″][thb_image alignment=”center” lightbox=”” image=”2829″ img_size=”300×500″][thb_gap height=”30″]

Un prim astfel de moment s-a consumat in 1838, cand familia Martell cumpara Chateau de Chanteloup, simbolul casei Martell, in acelasi timp un loc primitor in secolele ce aveau sa vina pentru mari personalitati din intreaga lume. Martell a devenise deja, la jumattea secolului al XIX-lea, un brand cunoscut si apreciat inclusiv peste ocean, asa ca se impunea ca “Blazonul” companiei sa primeasca un binemeritat suport vizual. Astfel dupa zece ani de la mutarea in Chateau de Chanteloup, compania decide sa tipareasca primele etichete pe care le vedem si astazi, stilizate, desigur, pe sticlele de cognac Martell, avand ca elemente cromatice principale albastru si argintiu. Ne apropiem cu pasi marunti de prezent. La inceputul secolului XX, Martel era deja cel mai apreciat brand de profil. In 1911, Cognac-ul Martell este prezentat la incoronarea Regelui George al V-lea al Regatului Unit al Marii Britanii. Un alt moment care demonstreaza ca Martell devenise deja preferatul elitelor este cel in care Martel Extra (cognac-ul cunoscut ca Martell Cordon Bleu) este servit in timpul cinei de gala a casatoriei dintre Printul Rainier de Monaco si Grace Kelly. Nu in ultimul rand, in 1986, Martell Cordon Bleu este prezentat in meniul unui serviciu special in timpul unei calatorii de la Venetia la Copenhaga cu Orient Express. Probabil personajele care si-au delectat simturile cu Martell sunt prea importante pentru a fi nominalizate in istoria oficiala a brandului.

[thb_gap height=”30″][thb_image alignment=”center” lightbox=”” image=”2832″ img_size=”600X400″][thb_gap height=”30″]
[thb_button link=”http://www.rafinat.ro/produs/martell-coniac-vs-700ml/” icon=”fa fa-angellist” size=”medium” color=”accent”]Comanda acum Martell VS 700 ML la pretul special de 162 RON si il livram gratuit in Bucuresti .[/thb_button][thb_gap height=”30″]

Ajungem in 2005 cand putem vorbi deja despre premiera Martell XO, noul si poate cel mai apreciat cognac in momentul de fata in lume, alaturi de celelate produse de lux pe care compania le-a lansat in anii urmatori.

[thb_gap height=”30″][thb_slider navigation=”true” images=”2842,2841″][thb_gap height=”30″][thb_button link=”http://www.rafinat.ro/produs/martell-x-o-cognac-0-70/” icon=”fa fa-bullseye” size=”medium” color=”accent”]Comanda acum Martell XO la pretul de 739 RON si il livram gratuit in Bucuresti[/thb_button][thb_gap height=”30″]

Asadar, Martell nu este un simplu cogniac. Nu este o simpla bautura, ci poarta in buchetul si aroma sa speciala o parte dintre povestile frumoase ale ultimilor trei sute de ani, iar sentimentul care te patrunde in momentul in care degusti un Martell este unic, aproape indescriptibil. Va invitam sa traiti momentul in cel mai pur stil Art de Vivre, alaturi de Martell.

[thb_gap height=”30″]

In cazul in care doriti mai multe detalii despre oferta sau despre produsele noastre, va rugam sa completati formularul de mai jos si in cel mai scurt timp va contactam.

[thb_gap height=”30″]
[contact-form-7 id=”10″ title=”Martell VS”]